Frälst och fri

Frälst och fri

Jesus frälste oss från en evig död. Vad betyder frälst? Jo det betyder räddad och befriad. Så om vi nu har blivit befriade, varför ska vi då låta någon lägga oss i bojor igen. Fri är fri. Jesus har friköpt dig från förtryck och slaveri under denna världens ande.

Jag vet själv hur lätt det kan vara att låta sig bli bunden igen. Bunden i tankar, gärningar och den här världens inflytande. Men också i kyrkan kan man faktiskt bli bunden. Jag har själv upplevt att jag har låtit mig sättas i religiösa bojor trots att jag har en levande tro på Jesus. Friköpt av Jesus

När jag var nyfrälst upptäckte jag att kristna inte alltid levde som de lärde och jag blev besviken. Men Gud sade till mig: “Se på Jesus, inte på människor. Om du ser på människor så kan du inte bli frälst.” Det har jag burit med mig hela livet. Så viktigt det är att inte ha sin tilltro till människor. Människor kan vackla, men Gud vacklar inte. Du blir inte frälst för att du är perfekt och felfri. Då hade inte Jesus behövt komma. Men Jesu blod övertäcker all synd, även den som vi inte är medvetna om. Så håll blicken på Jesus!

Rom 3:23-24 “Alla har syndat och saknar härligheten från Gud, och de står som rättfärdiga utan att ha förtjänat det, av hans nåd, därför att Kristus Jesus har friköpt dem.”

Lämna ett svar